Kompasser i världsklass från svenska Silva

Det finns vissa märken av prylar som gör att man hajar till lite extra, som verkligen utstrålar kvalitet. Ett sådant märke är Silva. Silva är ett svenskt outdoor företag som grundades redan 1933. Det var Björn, Alvar och Arvid Kjellström som uppfann den första vätskefyllda kompassen, som skulle komma att utgöra en global standard över hur navigation med kompass går till väga. Ett par år senare, 1935, lanserade de sedan sin första huvudlampa som de valde att kalla Zeiler. Med detta föddes varumärket Silva.

Kompasser för alla ändamål

Det som Silva är mest kända för är sina kompasser. De har kompasser för alla ändamål, oavsett om man skall ut och njuta av naturen i sann hobbyanda eller om man skall på expedition till Nordpolen. Det finns en kompass för alla tillfällen. De har även ett stort utbud av kompasser för marint bruk, och givetvis även för orientering. Faktiskt tillhör deras orienteringskompasser guldstandarden av kompasser när det gäller orientering, det går knappt att hitta några bättre.

Huvudlampor och kikare

En annan sak som Silva är mycket kända för är sina huvudlampor, någonting som de har hållit på med nästan ända sedan starten. De har huvudlampor för alla ändamål, allt från jakt till orientering eller vanlig löpning. Någonting som kanske inte är lika känt för den stora massan är dock deras kikare. Vilket egentligen är helknasigt, med tanke på vilken galen bra kvalitet de håller. Framför allt deras kikare för marint bruk.

Rabattkod hos Silva

Ibland händer det att det dyker upp rabatter och erbjudanden hos Siilva, för att hålla koll på dessa rekommenderar vi att kolla in denna sida med Silva rabattkod. Den innehåller alltid de allra senaste rabattkoderna och erbjudandena från Silva, garanterat giltiga så länge de finns på sidan.

En orienterings kompass från Silva som ligger på en karta och är redo att sättas på prov i skogen

En orienterings kompass från Silva som ligger på en karta och är redo att sättas på prov i skogen