Padel - Allt för mellanchefen

Ingen kan ju ha missat fenomenet Padel, Sveriges i särklass snabbast växande sport. Ja kanske till och med världens nu snabbast växande sport. Nya padelhallar ploppar upp från ingenstans, och till och med profiler som Zlatan ger sig i kast med Padel-fenomenet, nu med sitt Padel Zenter i Uppsala. Det är helt otroligt hur stort sporten har vuxit på så kort tid som några få år.

Ibland kallas padel även för padeltennis, mycket på grund av dess många likheter med tennis. Man brukar säga att padel är som en blandning mellan tennis och squash, och det är faktiskt också så att många tennisspelar också har börjat spela just padel. Men det är inte hos dem som padel är som störst, utan det är bland de som skämtsamt brukar omnämnas som "mellancheferna". Alltså medelålders män och kvinnor på en stabil plats i livet, med en önskan om att hitta någon rolig aktivitet att förgylla tillvaron med tillsammans med sina vänner.

Hur man spelar padel

Padel spelas på en padelbana med ett nät i mitten, där vardera del är 10 x 10 meter. Hela banan är alltså 10 x 20 meter. Jämfört med tennis är banan mycket mindre, och till skillnad från tennis (men i likhet med squash) är banan omgiven av glasväggar. Det fina med dessa glasväggar sedan är att de även får användas i spelet, man får alltså studsa bollen mot väggen och sedan spela vidare! Normalt spelar man två och två när man spelar padel, alltså i sådan form som kallas "dubbel". Men det finns även singelbanor där man kan spela en mot en, men det är inte alls lika vanligt. Därav att padel i mångt och mycket ses som en sällskapssport!

Utrustning när man spelar padel

När man spelar padel så är den utrustning man behöver väldigt lik den som man använder när man spelar t.ex. tennis eller squash, man behöver ett racket och en boll. Detta racket och denna boll är dock inte alls samma som t.ex. ett tennisracket och en tennisboll, utan det är speciella racket och bollar som används inom padel. Det finns sedan även olika former på padelracket, som t.ex. diamant- och droppform, där man åtnjuter olika egenskaper baserat på dessa formfaktorer. Padelbollen i sin tur är något mindre än tennisbollen, och har lite mindre studs i sig. Den väger dock lika mycket som tennisbollen! Sedan finns det givetvis en uppsjö av andra utrustningsdetaljer relaterat till padel, men ingenting som är så unikt för padel som just padel racket och padel boll. De skor som används inom padel passar exempelvis lika bra vid utövandet av andra inomhussporter såsom badminton och liknande.

Nordic Padel har bra utbud och priser

Eftersom Padel har vuxit så enormt under senare år har det även tillkommit många nya handlare som säljer padelutrustning. En ny och hungrig sådan är Nordic Padel som har tagit ett ordentligt kliv in på marknaden. Eftersom de vill göra ett namn för sig har de ofta även riktigt bra kampanjer och rabattkoder, här kan du hitta giltig rabattkod Nordic Padel om du är ute efter bra padelutrustning till bästa möjliga pris.

Ett högklassigt padelracket från Adidas till salu med rabattkod hos Nordic Padel

Ett högklassigt padelracket från Adidas